Serpentis
Image default
Dienstverlening

Slapen met schouderpijn

Wakker worden met schouderpijn kan soms ongemakkelijk en zelfs irritant zijn. Je vraagt je vaak af: “Wat had ik kunnen doen”, maar in de meeste gevallen is de oplossing een stuk eenvoudiger dan de pijn doet voorkomen. Iets eenvoudigs als een bezoek aan uw fysiotherapeut of zelfs slapen in een andere houding kan van invloed zijn op hoe uw lichaam zich de hele dag voelt.

Slaapgewoonten die schouderpijn kunnen veroorzaken en hoe u deze kunt verhelpen.

Een van de meest voorkomende slaapgewoonten die enorme schouderpijn kan veroorzaken, is op uw zij slapen. Wanneer u dit doet, ligt het grootste deel van uw bovenlichaamsgewicht op één schouder, wat kort daarna stress en ongemak in het gewricht kan veroorzaken. Om dit op te lossen, kunt u proberen op uw rug te gaan liggen, de meest bewezen manier om schouderpijn na het slapen te voorkomen.

Als u deel uitmaakt van de menigte die alleen in slaap kan vallen door op uw zij te slapen, is er een manier om schouderpijn te verlichten of te voorkomen zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort, namelijk door een kussen te omhelzen tijdens het slapen. Wanneer u dit doet, slaap dan aan de andere kant van uw zieke schouder. Door dit te doen, wordt de spanning in het schoudergewricht verminderd en wordt voorkomen dat uw schouder naar voren zakt en verdere schade aan uw slaap veroorzaakt.

Opmerking: als u op uw zij slaapt, plaats dan een kussen of opgerolde deken op uw achterkant om te voorkomen dat u tijdens uw slaap op het zieke gewricht omrolt, wat meer pijn en ongemak veroorzaakt.

Hoe fysiotherapie kan helpen.

In het geval dat u nog steeds last heeft van schouderklachten ongemak na het proberen van de genoemde slaaptechnieken, fysiotherapie moet als een behandelingsoptie worden beschouwd. Er zijn verschillende behandelingen die een fysiotherapeut kan uitvoeren om u de hulp te geven die uw lichaam nodig heeft om een pijnvrije nachtrust te krijgen. U kunt bijvoorbeeld kijken naar fysiotherapie in Eindhoven.

Pijnbehandeling

Uw fysiotherapeut zal u helpen ontdek en vermijd pijnlijke of ongemakkelijke bewegingen, waardoor de schouder kan genezen. Warmte en ijs zijn geweldige geleiders voor het omgaan met pijnbestrijding. Elektrische stimulatie kan ook worden toegepast om te helpen bij pijnbeheersing.

Bewegingsbereik oefeningen

Bewegingsbereik oefeningen kunnen worden voorgeschreven door een fysiotherapeut als u een schouderaandoening heeft die de mobiliteit beperkt naar uw schouder of arm. Dit zijn actieve oefeningen die door de patiënt worden uitgevoerd met behulp van hun kracht zonder externe hulp. Deze oefeningen verbeteren de algehele spierfunctie rond het schoudergewricht en helpen schouder gerelateerde verwondingen te genezen.

Bewegingsbereik rond uw schoudergewricht is een veel voorkomende bevinding bij mensen die lijden aan schouderpijn. Een fysiotherapeut kan met u samenwerken om deze oefeningen uit te voeren en de oorzaak van uw schouderpijn vast te stellen.

Versterkende oefeningen

In overleg met uw fysiotherapeut kunnen zij helpen ontdekken welke versterkende oefeningen zijn geschikt voor u, afhankelijk van de toestand van de blessure. De meest voorkomende is weerstandstraining. Bij weerstandstraining worden gewichten, weerstandsbanden en medicijnballen gebruikt om de gewrichten en spieren uit te dagen.

Het versterken van de spieren die uw schouder ondersteunen, helpt uw schoudergewricht stabiel te houden. Het sterk houden van deze spieren kan schouderpijn verlichten en verdere blessures voorkomen.

Fysiotherapeuten zijn experts in het evalueren, behandelen en beheren van verschillende schouderproblemen. Als u pijn of ongemak heeft dat niet is afgenomen, neem dan contact op met uw fysiotherapeut om te helpen beslissen over een behandeling voor u.

 

https://cbtfysio.nl