Liefhebbers van andijvie stampot zullen genieten van de combinatie van romige, rijk smakende Andijvie Aardappelschotel en Ossenhaas met Peperkorrels. Ingrediënten
BereidingStap 1 Smelt margarine in een kleine, zware pan op middelhoog vuur; voeg bloem toe en roer tot een gladde massa. Kook, onder voortdurend roeren met een draadklopper, 1 minuut. Voeg geleidelijk melk toe, onder voortdurend roeren tot de witte saus is ingedikt en bubbelt. Haal van het vuur; zout erdoor roeren. Zet opzij.
Stap 2 Smeer een ovenschaal in met kookspray. Leg de helft van de andijvie plakken op de bodem van de schaal. Schik de helft van de aardappelschijfjes over andijvie; bestrooi met de helft van de sjalot en 1 eetlepel kaas. Top met de helft van de witte saus. Herhaal de lagen, eindig met de resterende witte saus en de resterende 1 eetlepel kaas. Bak, onbedekt, op 175 C ° gedurende 45 minuten of tot de aardappel zacht is. Voedingswaarde:Per portie: 220 calorieën; calorieën uit vet 30%; vet 7,4 g; verzadigd vet 0,9 g; eiwit 9,1 g; koolhydraten 31g; cholesterol 6 mg; natrium 300 mg. Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende producten kopen voor dit heerlijke recept, zoals Eigenheimer aardappelen. |