Serpentis
Image default
Eten en drinken

Andijvie Aardappel Ovenschotel

Liefhebbers van andijvie stampot zullen genieten van de combinatie van romige, rijk smakende Andijvie Aardappelschotel en Ossenhaas met Peperkorrels.

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepels caloriearme margarine
  • 1 ½ eetlepel bloem
  • 180 ml magere melk
  • ¼ theelepel zout
  • Plantaardige kookspray met botersmaak
  • 150 g gesneden witloof
  • 150 g geschilde, in plakjes gesneden bakaardappel
  • 1 ½ eetlepel gesnipperde sjalot
  • 15 g geraspte Zwitserse kaas met verlaagd vetgehalte

Bereiding

Stap 1

Smelt margarine in een kleine, zware pan op middelhoog vuur; voeg bloem toe en roer tot een gladde massa. Kook, onder voortdurend roeren met een draadklopper, 1 minuut. Voeg geleidelijk melk toe, onder voortdurend roeren tot de witte saus is ingedikt en bubbelt. Haal van het vuur; zout erdoor roeren. Zet opzij.

 

Stap 2

Smeer een ovenschaal in met kookspray. Leg de helft van de andijvie plakken op de bodem van de schaal. Schik de helft van de aardappelschijfjes over andijvie; bestrooi met de helft van de sjalot en 1 eetlepel kaas. Top met de helft van de witte saus. Herhaal de lagen, eindig met de resterende witte saus en de resterende 1 eetlepel kaas. Bak, onbedekt, op 175 C ° gedurende 45 minuten of tot de aardappel zacht is.

Voedingswaarde:

Per portie: 220 calorieën; calorieën uit vet 30%; vet 7,4 g; verzadigd vet 0,9 g; eiwit 9,1 g; koolhydraten 31g; cholesterol 6 mg; natrium 300 mg.

Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende producten kopen voor dit heerlijke recept, zoals Eigenheimer aardappelen.